Bra ”appar” till barn med funktionsnedsättning?

Vi har köpt en surfplatta till vårt barn och behöver tips på bra appar men det är svårt att veta var man ska leta. Finns det något bra forum?

Det här är en vanlig fråga som många brottas med. Det finns ett stort antal appar som kan vara användbara men det är svårt att veta hur man ska hitta dem. Nyligen lanserades en särskild webbsida för detta ändamål som heter Appar som stöd. På sidan Appar som stöd kan man söka efter olika appar genom att kryssa för olika specifikationer för vad man vill använda appen till och sedan får man en lista med förslag. Till varje föreslagen app finns oftast en beskrivande text. Webbsidan bygger på att användare lägger in appar som de finner användbara och därför utvecklas den konstant. Om man själv vill dela med sig av en app som man tycker är bra så behöver man skapa ett användarkonto kostnadsfritt. För att söka och kommentera behöver man inte ha ett registrerat konto.

För Facebook-användare finns ett antal grupper som handlar om appar. Några exempel är ”Appar för särskolan” och ”Autismvänliga appar”. I dessa grupper finns många engagerade och kunniga medlemmar som tipsar och svarar på frågor.

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Tags: , ,

← Kunskapsteamet